Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Mediation

  • zit u in een conflict en voelt u zich nog niet weerbaar genoeg om het gesprek met de ander aan te gaan;
  • overkomt het u vaker dat er wrijving is met een ander en wilt u eens nagaan waar dat bij u vandaan komt;
  • heeft ue een arbeidsconflict en wilt u weer op goede voet verder kunnen?;
  • verloopt de communicatie met de buren dusdanig dat het escaleert.

In dit soort gevallen kunt u ons inzetten als mediator.

Mediation is de beste manier om een vastgelopen conflict op te lossen. Het betekent dat u met behulp van een onpartijdige, neutrale conflictprofessional – de mediator – in gesprek gaat met diegene met wie u een conflict ervaart. De bemiddeling is volledig vertrouwelijk en geldt op basis van vrijwilligheid. Bijvoorbeeld bij een moeizame samenwerking binnen een team, een slepend arbeidsconflict met een leidinggevende of medewerker of een zakelijk conflict met een klant, leverancier of partner/buren. Mediation is effectiever, goedkoper en sneller dan de strijd voeren via advocaten en uiteindelijk via de rechtbank.  Een van de grootste voordelen van mediation: het voorkomt verdere beschadiging van de relaties en het verlies van reputaties.

Onze werkwijze

Tijdens de mediation zittin in principe alle betrokken partijen aan tafel. De mediator is procesbegeleider en geeft geen inhoudelijke sturen tijdens de mediation. De doelstelling bij MUS is een situatie te creëren waarin partijen naar elkaar luisteren en vertrouwen in elkaar hebben om tot een oplossing te komen. De werkwijze van MUS is derhalve gericht oplossingen. De mediator bewaakt het proces en draagt zorg voor de voortgang. Partijen blijven zelf verantwoordelijk voor de oplossing van hun conflict. De mediation verloopt volgens van tevoren afgesproken regels en normen welke worden vastgelegd in de mediationovereenkomst. 

De mediation vindt plaats op een neutrale locatie ten kantore van MUS of indien de partijen dit wensen op een door hun gekozen locatie.

De afspraken die partijen uiteindelijk maken, worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Deze worden door de partijen ondertekend en heeft daarmee rechtskracht. 

 

Neem voor meer informatie contact op met MUS mediation. Wij helpen u graag om tot een goede oplossing te komen.

Kijk hieronder voor meer informatie.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren