Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Juridisch Advies

Een juridisch adviseur kan u bijstaan in vele procedures. Hierbij kunt u denken aan procedures bij de kantonrechter, procedures voor de bestuursrechter of het schrijven van een bezwaar- of beroepschrift. Een advocaat hanteert in de regel een hoger uurtarief dan een juridisch adviseur. Maar daar staat tegenover dat een advocaat een advocatenopleiding heeft gevolgd en een juridisch adviseur doorgaans niet.

Wanneer is een advocaat wél verplicht?

Soms ontkomt u er niet aan een advocaat in te schakelen. Dit is het geval bij zaken die voor de rechtbank moeten verschijnen. Er dient dus een onderscheid te worden gemaakt tussen de rechtbank en de kantonrechter. Bij de kantonrechter geldt geen verplichte procesvertegenwoordiging door een advocaat. Bij de rechtbank wel. Zaken komen voor de rechtbank wanneer het gaat om een geldvordering van boven de € 25.000, bij familierechtzaken en bij faillissementen. In hoger beroep of cassatie heeft u altijd een advocaat nodig.

De voordelen van een juridisch adviseur

Voor vele juridische vragen heeft u geen advocaat nodig. Een juridisch adviseur is bovendien veel voordeliger. Een juridisch adviseur kan u helpen met:

  • Het schrijven van brieven en processtukken en overeenkomsten;
  • bemiddeling bij conflicten (mediation);
  • procedure bij bezwaarschriftencommissies;
  • procedure bij geschillencommissies;
  • procedure bij arbitragecommissies;
  • arbeidsrecht- en huurrecht geschillen bij de kantonrechter;
  • andere vorderingen tot €25.000 bij de kantonrechter;
  • een kort geding.

Waarom kiezen voor MUS Juridisch Advies?

MUS heeft geen wachtlijsten. MUS is ook in de avonduren en in het weekend bereikbaar voor spoedgevallen. Bij MUS is het intakegesprek gratis. MUS heeft een gunstig uurtarief en bij MUS is het mogelijk om in bepaalde gevallen vaste prijsafspraken te maken. MUS is gespecialiseerd in Arbeidsrecht, consumenten- en overeenkomstenrecht, privacyrecht en huurrecht. Daarnaast biedt MUS ook mediation aan.

Heeft u juridisch advies nodig? Bel dan of neem contact op met de juristen van MUS.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren