Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Arbeidsrecht

"Binnen ons bedrijf was er een conflict ontstaan tussen twee afdelingen. MUS bemiddelde tussen de partijen en zij vonden een passende oplossing. Nu kan iederren weer met een positief gevoel aan de slag"

"Mijn vorige werkgever wilde mijn achterstallig loon niet betalen. MUS stapte voor mij naar de kantonrechter. Met resultaat!"

Werkgevers

Als werkgever heeft u vaak arbeidsrechtelijke vragen. U heeft er belang bij dat conflicten binnen u bedrijf zo snel mogelijk worden opgelost. Een snelle oplossing bespaart u geld en uw medewerkers worden productiever als er op de werkvloer een prettige sfeer hangt.

De meeste zaken in het arbeidsrecht worden in onderling overleg opgelost. MUS adviseert u over mediationtrajecten en uw arbeidsrechtelijke positie. Een mediationtraject bestaat uit een aantal gesprekken met de medewerker(s) afzondelijk of met beide partijen gezamelijk. Daarna gat MUS in overleg een minnelijke regeling voorbereiden waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Werknemers

Als werknemer kunt u vele vragen hebben over uw situatie. Mag mijn werkgever mij wel ontslaan? Heb ik een redelijk beëindigingsaanbod gekregen? Ben ik verplicht om mee te werken aan het re-integratietraject dat mij is aangeboden?

MUS geeft antwoord op uw vragen en komt op voor uw rechten. Samen met u zoekt MUS naar een passende oplossing. Bij conflicten op de werkvloer kan MUS voor u bemiddelen en namens u overleggen met uw wekgever. Vaak is dit voldoende om het probleem op te lossen. Waar nodig kan MUS u begeleiden bij een procedure voor de kantonrechter.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren